Un incendi en les proximitats de Barcarès, a pocs quilòmetres de la ciutat de Perpinyà (sud-est de França), ha obligat avui a evacuar 3.000 turistes que estaven allotjats en quatre càmpings, ha informat el Ministeri de l'Interior de França.

Un bomber ha resultat mort i tres més ferits de gravetat quan el vehicle que ocupaven en les tasques d'extinció del foc ha patit un accident. Una trentena de botigues i de bungalous van quedar destruïts per les flames, segons un comunicat ministerial.

El foc, que es va iniciar cap a les 15.00 hora local (13.00 GMT) al municipi de Saint Laurent de la Salanque, es va veure atiat pel vent, es va propagar cap als complexos de platja de Torreilles i a mitja tarda estava controlat.

Les forces de l'ordre van tallar la circulació en una carretera departamental que connecta Canet i Leucate.

D'altra banda, un altre incendi es va declarar al municipi de Bize-Minervois, al nord de la ciutat de Narbona, el que va obligar a evacuar 220 habitants i a la intervenció d'importants equips de lluita contra el foc, entre ells sis hidroavions.

D'acord amb les dades del Ministeri de l'Interior, 120 hectàrees van cremar a Bize-Minervois, on les flames no estaven extingides a última hora de la tarda.

En total, uns 400 bombers han treballat en aquests dos incendis al sud de França.