L'antic «cap de caps» de la màfia siciliana, Bernardo Provenzano, arrestat el 2006, va morir als 83 anys en un hospital de Milà, on ha estat uns anys ingressat sota un ferri aïllament a causa dels seus múltiples i sanguinaris crims. Provenzano va morir a l'hospital de San Paolo, on estava ingressat des del 9 abril de 2014 en règim d'aïllament penitenciari tot i que el seu estat era quasi vegetatiu.

El criminal, condemnat a cadena perpètua, va estar pres a la penitenciaria de Parma (nord), però va ser ingressat a l'hospital milanès causa que el seu estat de salut i el seu precari quadre neurològic impedien la seva permanència a la presó.

El 2012 va entrar en coma profund després de ser operat del cap en caure a la seva cel·la i, en els seus últims anys de vida, el criminal ha experimentat un empitjorament generalitzat del seu quadre neurològic i cognitiu, agreujat a més per una infecció pulmonar patida divendres passat i per un càncer a la bufeta diagnosticat el 2011.

Atesa aquesta situació, els seus advocats no han parat de demanar al Govern italià la suspensió de les múltiples condemnes que acumulava i la finalitzaió de l'aïllament, si bé totes les seves peticions van rebre una negativa com a resposta.