Un jove figuerenc de 16 anys, Omar Ferrer., ha estat testimoni directe de l'atemptat de Niça. Segons ha relatat aquest matí a Catalunya Ràdio, es trobava en el lloc dels fets i s'ha pogut refugiar del pas del camió i de l'acció del terrorista mentre anava amb un company. L'adolescent és a Niça per estudiar francès.

A causa dels fets, els dos joves han perdut el contacte fins que s'han pogut retrobar hores després. Les forces de seguretat han protegit un grup de gent tancant-la dins d'un hotel fins que els responsables del centre docent on estudia O. F. l'han recollit. El noi ha explicat que hi ha hagut escenes de molt pànic.

"Ja va haver-hi una amenaça de bomba a l'aeroport"

Sergi Navarro és un altre català que viu a Niça des de fa un any i mig. En declaracions a RAC1 ha explicat que va anar a buscar uns amics a l'aeroport de la Costa Blava i que "va haver-hi una amenaça de bomba i ja ens vam imaginar que seria una nit complicada". El que no pensaven pas és que l'atemptat tindria lloc a la ciutat i a "només 200 metres d'on visc".

En el moment dels fets, Navarro explica que es trobava a l'altra banda de la platja però que va ser un moment de "caos i confusió per part dels meus amics que estaven allà". Ha descrit el passeig marítim de Niça i ha recordat que malauradament els vehicles "poden entrar a la platja directament".

Amics i coneguts seus no han patit les conseqüències de l'atac i diu que de seguida va poder avisar que ell estava bé "a la meva família gràcies a les xarxes socials" .

"Vam veure una porta oberta i ens vam refugiar a dins"

Un altre testimoni de l'atac terrorista a la Costa Blava és una ciutadana espanyola, la Magalí Alvárez que com molts ciutadans estaven disfrutant la nit passada de la festa nacional a la platja mentre veien els Focs Artificials. Magalí assegura que quan va succeir l'atac terrorista amb el camió "estava amb la meva filla, el meu marit disfrutant dels focs"

Destaca que malgrat la festa nacional, el passeig no estava tancat al trànsit i que molta gent es queixava "perquè no sabia per on creuar".

Mentre veien els focs la passada nit, "de sobte vam veure gent corrent en tots els sentits, fins i tot del lloc oposat on va passar" i afegeix que l'atac va succeir "a uns 500 metres d'on ens trobàvem".

Després van començar a " veure massa de gent que corria, sentíem molt de crits, detonacions o trets" i això els va fer reaccionar i van començar a córrer cap al casc antic.

Llavors es van endinsar per la ciutat emmurallada i van pujar carrers amunt per refugiar-se . En aquests moments destaca la Magalí, va haver-hi moltes mostres de solidaritat. I ella mateixa per exemple va ajudar una dona a pujar la seva mare que anava amb una espècie de cotxe amb cadira de rodes.

En el moment que això succeïa la testimoni ha explicat a RAC1 que "no sabíem on era el focus del problema" però en veure una porta que s'obria van entrar-hi ella i la seva família. "Vam anar a casa d'una senyora i hem quedat allà fins a dos quarts de quatre de la matinada"

A casa hi van tornar després de trucar un taxi. I és que "la ciutat de Niça va posar-ne a disposició dels ciutadans i vam anar cap a casa", ressalta encara commociona pels fets.

"Quan veiem el camió que s'atura no pensem en cap moment en un atac"

En Germán és un altre català que viu a Niça i aquesta passada nit estava a veure els focs amb la família i també amb uns amics.

Assegura que quan els focs van finalitzar es va esperar davant d'un hotel amb la família per trobar-se amb uns amics i llavors, segons ha declarat a l'emissora , "sentim crits i quan girem el cap, veiem el camió arrasant tot el que trobava pel mig".

Destaca que el passeig marítim de Niça hi circulen normalment vehicles i que en una nit com la Festa nacional "no esperes que ningú circuli per aquesta via ni tampoc un vehicle de tal magnitud i ni a aquesta velocitat" .

En Germán i la seva família van veure com els agents francesos disparaven contra el conductor i va ser llavors quan es van adonar que quelcom passava . Fins i tot recorda, que un ciutadà va anar corrent abans que arribés la policia "cap a la cabina per d'alguna manera aturar-lo" però l'home es va defensar.

Després els fets, com molts veïns de Niça es van adonar que era un acte de terrorisme i van "córrer a refugiar-se en el primer lloc que vam trobar".