El president francès, François Hollande, va respondre a les crítiques que ha rebut per tenir contractat un perruquer personal, amb un sou brut de 9.895 euros al mes, al·legant que des que va arribar a l'Elisi el maig de 2012 ha reduït les despeses de la Presidència i s'ha retallat el sou en un 30%.

Preguntat a la tradicional entrevista televisada amb ocasió de la Festa Nacional francesa sobre aquest perruquer, la contractació del qual va ser revelada dimarts passat, Hollande va insistir que el pressupost de l'Elisi, que va ser el 2012 de 109 milions d'euros amb el seu predecessor, Nicolas Sarkozy, ha baixat a 100 milions anuals amb ell. A més, va afegir que va decidir baixar-se el sou en un 30%, fet pel qual va considerar que «em poden fer tots els retrets del món, però no aquest».

No va qüestionar en cap moment les informacions divulgades per Le Canard Enchaîné ni va voler entrar en l'elevada remuneració que percep el perruquer, contractat des que Hollande va accedir a la presidència al maig de 2012.

Clàusula de confidencialitat

Segons el setmanari satíric, Olivier B. -la identitat amb què es presenta el perruquer- té un contracte que expira quan ho faci el mandat del cap de l'Estat, després de les eleccions presidencials de maig de 2017. S'hi precisa que Olivier B. està obligat durant tota la durada del seu contracte i fins i tot després a mantenir «el secret més absolut» sobre la seva feina o sobre les informacions que pugui conèixer durant el seu acompliment. A més, el perruquer manté una disponibilitat total per a l'agenda del cap de l'Estat, cosa que inclou els seus desplaçaments a països estrangers.