El primer ministre francès, Manuel Valls, ha assegurat aquest divendres, després de l'atemptat de Niça, que França està afrontant "una guerra" contra el terrorisme, alhora que ha deixat clar que el país seguirà sent "fidel a l'esperit del 14 de juliol ".

"Ens enfrontem a una guerra que ens lliura el terrorisme", ha afirmat el 'premier' gal, en una declaració sense preguntes davant la premsa, després de participar en la reunió del Consell de Defensa al palau de l'Elisi.

Valls ha dit que l'objectiu dels terroristes és "infondre la por". "França és un gran país i una gran democràcia que no es deixarà desestabilitzar", ha subratllat. "No hem aconseguit aturar aquesta xacra", ha afirmat, en un altre moment de la seva breu declaració.

El cap del Govern gal ha deixat clar que França seguirà "sent fidel" a l ' "esperit" del 14 de juliol i continuarà com un país "unit" que manté els seus valors. Finalment, ha explicat que els ministres de l'Interior i de Sanitat informaran en les pròximes hores sobre l'atemptat.

A la reunió del Consell de Defensa al palau de l'Elisi també ha participat el president francès, François Hollande, juntament amb els ministres de Defensa, Jean-Yves Le Drian, Justícia, Jean-Jacques Urvoas, Exteriors, Jean-Marc Ayrault, Sanitat , Marisol Touraine, així com els directors de la Policia, de la Gendarmeria i dels serveis secrets.

Aquest dijous després de l'atemptat de Niça, Hollande va anunciar en un discurs a la nació que durarà l'estat d'emergència, que havia d'expirar el proper 26 de juliol, tres mesos més, i el sotmetrà al vot del Parlament d'aquí a la setmana que ve .