El ministre britànic d'Economia, Philip Hammond, va assegurar que «no hi haurà» un pressupost d'emergència arran del vot favorable a la sortida del seu país de la UE i va prometre fer «el que calgui» per controlar l'economia. Hammond -fins ara ministre d'Exteriors- va assenyalar que té previst reunir-se amb el governador del Banc d'Anglaterra, el canadenc Mark Carney, per «avaluar» la situació actual de l'economia.

Abans del plebiscit europeu, l'anterior ministre d'Economia, George Osborne, havia alertat sobre la possibilitat d'aprovar un pressupost d'emergència, amb l'augment d'impostos i retallades del pressupost, si guanyava el Brexit.

«No hi ha plans per a un pressupost d'emergència, com Theresa May ha deixat clar. Hi haurà una Declaració de Tardor (bestreta dels pressupostos de l'Estat), com sempre, i després, com sempre, el pressupost», va explicar l'anomenat «canceller de l'Exchequer».

«Però els mercats necessiten senyals de tranquil·litat, necessiten saber que farem tot el que sigui necessari per controlar l'economia», va dir Hammond. El ministre va admetre que el Regne Unit afrontarà alguns «desafiaments» a curt termini a causa del Brexit, ja que la votació ha frenat la inversió.

«El desafiament ara per a nosaltres és enviar senyals de tranquil·litat sobre el futur el més ràpid i de la manera més forta possible a la comunitat inversora internacional, a les empreses britàniques i als consumidors britànics», va destacar.

Hammond va admetre l'«efecte paralitzant» que va provocar el Brexit, cosa que s'ha vist en els mercats i en la inversió, i va destacar que les empreses volen saber com el nou Govern negociarà la sortida del bloc comunitari i quina serà la futura relació comercial entre el Regne Unit i la UE.

«El Regne Unit està obert als negocis. No li estem donant l'esquena al món. Estem determinats a seguir mirant cap a fora, a mantenir la prosperitat de la nostra població i mantenir el creixement de l'economia i la creació de llocs de treball en el futur, i aquest és el missatge que vull enviar», va destacar.