El Rei, el president del Govern en funcions líders polítics, alcaldes i presidents autonòmics, entre d'altres, van coincidir ahir a mostrar la seva repulsa per l'atemptat de Niça i a reclamar unitat davant del terrorisme.

manuel valls

primer ministre francès

No cedirem, França no cedirà a l'amenaça terrorista»

El primer ministre francès, Manuel Valls, va afirmar que l'«acte terrorista» a Niça prova una vegada més que hi ha una situació de «guerra» i va assegurar que el seu país no es deixarà desestabilitzar ni cedirà davant els terroristes. «França és un gran país i una gran democràcia que no es deixarà desestabilitzar», va assegurar i va fer una crida a la unitat: «hem de formar un bloc, ser solidaris».

carles puigdemont

president de la generalitat

El dolor de França és també el dolor de Catalunya»

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va afirmar que «el dolor de França és també el dolor de Catalunya». En una declaració institucional, després de presidir al Palau de la Generalitat la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista, Puigdemont va expressar en nom del Govern la seva «més absoluta condemna» a l'atemptat «criminal i sanguinari». «Vull sumar clarament una veu catalana a la d'altres països del món, dels que volen viure en pau, amb fraternitat amb els veïns i amb respecte: no ens guanyaran, no trencaran la cohesió, no ens allunyaran del compromís i la complicitat amb els pobles que avui són víctimes del terrorisme, que demà poden ser uns altres».

felip Vi

rei d'espanya

Ferma condemna a l'execrable violència terrorista»

El rei Felip VI va qualificar de «salvatjada criminal» el que ha passat a Niça i va expressar «tot el suport d'Espanya al poble francès i les seves autoritats». «Ens sentim molt a prop de l'estimat poble francès», al president del qual va traslladar la «més ferma condemna de l'execrable violència terrorista».

mariano rajoy

president d'espanya

Barbàrie i menyspreu absolut a la vida humana»

ada colau

alcaldesssa de barcelona

La violència mai és el camí»

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va insistir que «la violència mai és el camí» i va defensar que la pau és l'única via, ja que «tot conflicte es pot plantejar sempre que sigui a través del diàleg i sense violència».