La ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, va assegurar que «el Quebec no és el mateix que Escòcia i Escòcia no és el mateix que Catalunya», tot afegint que «cada cas és diferent i cada circumstància històrica també». «A Escòcia vam celebrar una consulta democràtica i constitucional que va servir a més com a revulsiu polític al país, i la campanya va ser intensa però respectuosa, en contrast amb el que ha passat en el referèndum de la UE», va assenyalar.

Sturgeon va explicar que «Brexit no vol dir Brexit per a Escòcia». «El Regne Unit és un Estat multinacional, fet de diferents països. I dos d'ells van votar per la sortida: Anglaterra i Gal·les. I dos més per la permanència: Esocia i Irlanda del Nord. Per no parlar de Gibraltar, on el suport és encara més aclaparador, o fins i tot la ciutat de Londres», va destacar la ministra principal escocesa.

La primera ministra britànica, Theresa May, va mostrar un to conciliador amb Escòcia en garantir que el Govern autònom escocès estarà totalment involucrat en les negociacions amb Brussel·les per sortir de la UE. May va fer el seu primer viatge a Edimburg des que va assumir el càrrec amb l'objectiu de demostrar el seu compromís amb Escòcia i «per preservar la valuosa unió» de totes les regions del Regne Unit.

La primera ministra es va reunir amb Sturgeon per tal d'explicar-li els seus plans en relació al «brexit» i escoltar les seves inquietuds. Al final d'aquesta trobada, May va destacar que desitja que el Govern escocès estigui molt implicat en el procés negociador.

«Vull aconseguir el millor acord per al Regne Unit en les negociacions perquè el país abandoni la UE, però estic disposada a escoltar totes les opcions», va assenyalar, tot afegint que «he estat molt clara amb la ministra principal en el sentit que vull que el Govern escocès estigui totalment involucrat en les nostres converses i consideracions, i escoltaré totes les opcions que plantegin».

May va descartar no obstant això la possibilitat de celebrar un altre referèndum d'independència a Escòcia en assenyalar que els escocesos ja van votar sobre aquest assumpte el 18 de setembre de 2014 «i va sortir un missatge molt clar», que els governs de Londres i Edimburg «van dir que respectarien».

Nicola Sturgeon es va mostrar «molt complaguda» pel fet que May es mostri oberta a escoltar les seves propostes i que el procés de negociacions amb la UE sigui «obert i flexible». No obstant això, va insistir que l'opció d'un segon referèndum d'independència «segueix sobre la taula» en el cas que «no sigui possible protegir la relació d'Escòcia amb la Unió Europea» durant el procés negociador britànic.

El Banc d'Anglaterra va advertir en l'acta publicada després de la reunió del Comitè de Política Monetària que «hi ha senyals preliminars que les expectatives de les famílies i empreses s'han vist afectades» pel «brexit». Aquesta situació, segons l'organisme presidit per Mark Carney, ha provocat «fortes caigudes en alguns indicadors de confiança d'empresaris i consumidors».

A més, en el document s'exposa que les «enquestes i contactes d'agents del Banc d'Anglaterra suggereixen que alguns negocis estan començant a endarrerir inversions i posposant contractacions».