Mohamed Bouhlel, l'autor de la massacre que dijous passat va costar la vida a almenys 84 persones a Niça, va examinar l'escenari de la matança terrorista a Niça, el Passeig dels Anglesos, dos dies abans de perpetrar, va revelar avui la ràdio "Europe 1".

Al volant del camió que havia llogat dies abans, Bouhlel va recórrer el passeig marítim durant el dimarts i dimecres, abans de cometre la massacre dijous, segons es desprèn de les càmeres de vídeo-vigilància de la ciutat, assenyala l'emissora.

Les càmeres de Niça --la ciutat de França que més posseeix aquest tipus d'aparells-- van gravar com l'autor del crim, reivindicat més tard per l'Estat Islàmic (EI), es fixava amb atenció a certs detalls del passeig en els seus viatges de reconeixement.

Al tercer dia, Bouhlel va llançar el seu camió contra els vianants just després que acabessin els tradicionals focs artificials del dia de la festa nacional, el 14 de juliol.

Els investigadors intenten determinar el perfil del criminal, per al que han detingut dues persones del seu entorn, un home i una dona que estan sent interrogats, igual que els cinc arrestats els dies previs, inclosa la seva exdona.

Altres testimonis, centenars segons alguns mitjans, han estat igualment interrogats.

Absent dels fitxers de jihadistes dels serveis d'intel·ligència francesos, Bouhlel es va radicalitzar de forma molt ràpida, segons va reconèixer ahir el ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve.

Alguns dels testimonis han assegurat que l'autor de la matança no seguia els preceptes l'islam; havia deixat de beure alcohol, es va deixar barba i defensava posicions extremistes.

Els prop de quaranta investigadors, que centralitzen el seu treball en una comissaria situada prop de l'últim domicili del terrorista, estan analitzant el telèfon mòbil trobat a la cabina del camió amb el qual va cometre la massacre.

A més, també investiguen documents i material informàtics trobats en les seves diferents habitatges.

Dos nous detinguts

La policia francesa va detenir avui a dues persones de l'entorn de l'autor de la massacre de Niça de dijous passat, el que eleva a set el nombre total d'arrestats, ha indicat avui el canal " BFM TV ".

Es tracta d'un home i una dona, que van ser arrestats d'hora al matí, en relació a l'atac que va causar 84 morts, inclosos 10 nens i adolescents, i més de 200 ferits, 26 d'ells encara en estat crític.

Les cinc persones més, entre les que s'inclou la seva exdona, detinguda divendres, romanen sota arrest i encara estan sent interrogades en una comissaria situada a dos carrers del domicili del terrorista, a Niça.

En aquest tipus de detencions participen membres del cos d'operacions especials de la policia (RAID) i de les Brigades d'Investigació i Intervenció (BRI).

Les forces de l'ordre van arribar fins als arrestats gràcies al mòbil del terrorista, Mohammad Lahouaiej Bouhlel, que va ser trobat a la cabina del camió amb el qual va penetrar al passeig marítim de la ciutat i va atropellar desenes de persones.

Els investigadors intenten determinar les motivacions de l'atemptat, que va tenir lloc durant les celebracions de la Diada Nacional francesa.

La Fiscalia va obrir una investigació per assassinats i intents d'assassinat, temptativa d'assassinat de persones dotades d'autoritat pública (els policies als quals va disparar) i terrorisme.

Els primers interrogatoris apunten que el jove, de 31 anys i finalment abatut per les forces de l'ordre, s'havia radicalitzat molt ràpid.

Un testimoni va assegurar que en les últimes setmanes havia manifestat posicions extremistes i s'havia deixat barba.