Dirigents polítics d'arreu del món van expressar el seu suport a França i la condemna unànime al terrorisme. Però també es van sentir veus crítiques amb les mesures de seguretat, com la de qui va ser alcalde de Niça.

Christian estrosi

president regió i exalcalde de niça

Com és possible que aquest camió penetrés en una zona que s'havia fet de vianants?»

«Com és possible que [l'autor de la massacre pogués actuar sol?», va dir Estrosi indignat en una entrevista radiotelevisada a RMC i BFM TV. Estrosi, membre destacat del partit de l'oposició que presideix Nicolas Sarkozy, va insistir que «no pot imaginar» que el conductor del camió «hagi pogut actuar sol», i per això va reclamar que s'aclareixi «la cadena de complicitats». El polític conservador va retreure al Govern socialista que tot i la sèrie d'atemptats gihadistes a França no s'hagin aplicat les «mesures extremadament fortes» que ell ha demanat.

barack obama

president dels estats units

Mantenim la nostra solidaritat i aliança amb França»

El president dels Estats Units, Barack Obama, va condemnar l'«horrible atac terrorista». «Hem ofert a les autoritats franceses tota l'ajuda que necessiten per investigar aquest atac i portar els seus responsables davant la Justícia», va dir en un comunicat. El mandatari es va solidaritzar «amb les famílies i els éssers estimats dels assassinats» i va desitjar una «total recuperació» als ferits. «Mantenim la nostra solidaritat i aliança amb França, el nostre més antic aliat, mentre responen i es recuperen d'aquest atac», va afegir.

papa francesc

sant pare de roma

Manifestació de bogeria homicida, d'odi, terrorisme»

El papa Francesc va manifestar la seva «solidaritat amb el patiment de les víctimes i de tot el poble francès», després d'aquesta «manifestació de bogeria homicida, d'odi, de terrorisme, d'atac contra la pau», segons va informar Ràdio Vaticà.

vladímir putin

president de rússia

Cal eliminar o neutralitzar els terroristes»

El president rus, Vladímir Putin, va qualificar d'«inhumà» i «bàrbar» l'atemptat i va assenyalar que per vèncer a aquest «mal monstruós» cal unificar els esforços del món civilitzat i lluitar sense compromís contra totes les formes de terrorisme. «Cal eliminar o neutralitzar» als terroristes i destruir sistemàticament les seves infraestructures, va assenyalar el cap del Kremlin.

angela merkel

cancellera alemanya

Aconseguirem vèncer en aquesta lluita»

La cancellera Angela Merkel va assegurar que Alemanya està al costat de França en la lluita contra el terrorisme. «Estic convençuda que, malgrat totes les dificultats, aconseguirem vèncer en aquesta lluita», va dir Merkel en la cimera Àsia-Europa a Ulan Bator.