El discurs de Melania Trump en el ple de la Convenció Nacional Republicana va ser tan semblant a un de Michelle Obama el 2008 que alguns mitjans nord-americans van acusar de plagi la dona de Donald Trump. L'esposa del magnat va ser l'estrella de la primera jornada a Cleveland, però mentre molts elogiaven el seu estil, altres comparaven paraula per paraula el seu discurs amb el que va fer l'actual primera dama fa vuit anys a la Convenció Nacional Demòcrata.

Les frases de la discòrdia pronunciades per l'exmodel eslovena van arribar en explicar la seva infantesa a l'antiga Iugoslàvia. «Des de molt jove, els meus pares em van inculcar els valors que treballés dur pel que volia a la vida, que la paraula és sagrada i que cal complir el que promets, a més que tractés la gent amb respecte», va dir la dona del magnat novaiorquès .

Paraules molt semblants a les d'Obama el 2008: «Barack i jo vam ser educats amb valors molt similars: que treballéssim dur pel que volíem a la vida, que la araula és sagrada i que cal complir el que es promet, i que tractéssim la gent amb dignitat i respecte».

La convenció es va veure sacsejada hores abans per una rebel·lió de delegats de la facció «Mai Trump». Diverses delegacions estatals van reclamar a crits que es permetés als compromissaris votar en consciència, sense atendre al resultat de les eleccions primàries, que va guanyar el magnat en la majoria dels estats del país. El caos es va apoderar durant uns trenta minuts del plenari, però la revolta va ser aplacada pel congressista d'Arkansas Steve Womack, que presidia la sessió i va decidir que els rebels no complien els requisits per votar sense lligams.