La diputada laborista Angela Eagle va anunciar que es retira de la contesa per succeir Jeremy Corbyn al capdavant del primer partit de l'oposició al Regne Unit. Eagle va forçar la convocatòria d'unes eleccions internes en el Partit Laborista en presentar la setmana passada els 51 suports necessaris entre el seu grup parlamentari per desafiar l'actual direcció.

Davant la seva renúncia, el diputat Owen Smith serà l'únic aspirant que s'enfrontarà en aquest procés a Corbyn, que s'ha negat a dimitir tot i la falta de suport entre la cúpula de la seva formació.

Eagle va assenyalar que havia pres la decisió que hi hagi «un únic candidat» alternatiu a Corbyn per l'«interès del partit», que viu una profunda crisi de lideratge des de la victòria del Brexit en el referèndum del 23 de juny.

«Vull anunciar que em retiro d'aquesta contesa i passaré a donar suport a Owen», va afirmar, tot felicitant el seu fins ara rival per haver-se guanyat la confiança de més membres del grup parlamentari laborista que ella.

«El partit no està funcionant en aquest moment. Tenim un líder que no compta amb la confiança dels membres del Parlament», va lamentar Eagle, que va demanar el suport dels afiliats perquè Smith prengui el control i organitzi una «oposició efectiva davant del Govern conservador».

Smith, per la seva banda, es va marcar com a objectiu que el Partit Laborista «torni al Govern» i va assenyalar que «aquest és un moment molt important per a la formació, per començar a curar les ferides i començar a forjar una oposició unida i potent». «Els afiliats volen tenir un líder amb principis, però també algú que pugui posar aquests principis en pràctica», va afirmar l'aspirant a derrotar Corbyn.