El director general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de Mesa, va signar la suspensió del sergent OMG, destinat al lloc de Molina de Segura (Múrcia), processat per abús sexual i assetjament laboral a una agent que va denunciar davant els tribunals aquests fets.

Així, Fernández de Mesa va signar la suspensió de funcions i el cessament de destinació d'aquest sergent després de rebre l'ordre de processament del jutjat militar territorial número 14 amb seu a Cartagena. La direcció general del cos va explicar que al sergent se l'acusa d'un delicte d'«abús d'autoritat en la seva modalitat de tracte degradant o inhumà en concurrència amb un altre contra la llibertat i indemnitat sexual en concurs amb lesions psíquiques greus i maltractament».

Els fets delictius que s'investiguen, a més de la seva gravetat, l'àmplia difusió en els mitjans de comunicació i el «notable desprestigi» de la institució són les raons que esgrimeix la direcció general per apartar l'acusat del cos. L'advocada de la denunciant, Laura Pérez Botella, va explicar que des de l'any 2011 la guàrdia civil patia assetjament sexual i laboral per part d'un superior jeràrquic.