Almenys sis persones han mort i vàries han resultat ferides a causa del tiroteig que s'ha produït aquest divendres a la tarda en un centre comercial de Munich proper al parc olímpic, segons ha informat el ministre d'Interior de Baviera a la cadena alemanya NTV. La policia de Munic ha declarat l'"alta alerta terrorista" a la ciutat després del tiroteig.

El ministre d'Interior de Baviera ha confirmat que hi ha tres morts, però la televisió bavaresa ha assegurat que hi ha almenys sis i altres mitjans alemanys parlen d'una xifra superior. A més, hi ha "diversos ferits", ha informat la Policia en Twitter, però es desconeix de quina gravetat.

Els testimonis han assenyalat que els atacants han sigut tres persones que portaven armes de foc, segons ha informat la policia en un comunicat en el qual apunta que cap ha estat detingut. Es desconeixen les seves identitats i quines motivacions podrien tenir. Tot i així, els cossos policials han alertat que els sospitosos són "molt perillosos" i encara no han estat localitzats.

Fonts policials properes a la investigació han descartat, d'entrada ,que pugui tractar-se d'un atemptat gihadista, tot i que encara no han aclarit quines podrien ser les motivacions dels assaltants.

Diversos mitjans informen que el tiroteig s'ha originat en una hamburgueseria al costat del centre comercial de la capital bavaresa. D'acord amb la versió policial, el tiroteig ha començat a les 17.50 al carrer Hanauer, després de la qual cosa els tiradors -tres segons testimonis consultats pel cos de seguretat- s'haurien refugiat al centre comercial per continuar amb l'atac i posteriorment s'haurien donat a la fugida, segons mitjans alemanys, usant el metro, per la qual cosa les autoritats han ordenat suspendre el tràfic en el transport públic fins a un altre avís.

La Policia ha acordonat la zona i ha engegat "un important operatiu". Hi ha més d'un centenar d'agents desplegats, inclosos les forces especials. "Creiem que estem davant un tiroteig indiscriminat", ha dit la portaveu policial, citada per l'agència Reuters. Segons ha revelat, podria haver-hi més d'un tirador. Un testimoni ha assegurat al diari 'Muencher Abendzeitung' que hi ha almenys 15 víctimes mortals.

Alerta terrorista

A l'espera de localitzar els sospitosos d'haver comès l'atac, les forces de seguretat alemanyes han assegurat que el país es troba en una "alta alerta terrorista" i ha comunicat a la població que els autors dels trets duen ares llargues.

L'atac també ha tingut una repercussió directa sobre la mobilitat a la capital bàvara, ja que la policia ha demanat als automobilistes que evitin circular per les autopistes que van en direcció a Munic, alhora que les estacions de tren i el tràfic ferroviari han quedat interromputs.

Segon tiroteig desmentit

La policia també ha emès un missatge per desmentir un possible segon tiroteig a uns 5 km del primer i del qual han corregut diversos rumors aquesta mateixa tarda.