El Govern turc va anunciar la suspensió de la Convenció Europea de Drets Humans mentre duri l'estat d'emergència que va començar ahir, un període que podria ser de 40 o 45 dies, menys dels tres mesos anunciats. El vicepresident del Govern, Numan Kurtulmus, va explicar que la suspensió de la Convenció es farà «com a França», en al·lusió a les mesures preses en aquest país per la declaració de l'estat d'emergència pels atemptats terroristes dels últims mesos.

Kurtulmus va assenyalar que el Govern té com a objectiu que l'estat d'emergència només es prolongui durant 40 o 45 dies, i no els tres mesos anunciats pel president, Recep Tayyip Erdogan. El cap de l'Estat va explicar ja dimecres que la declaració d'emergència busca assegurar la democràcia i localitzar els responsables de l'intent colpista del passat cap de setmana. En aquest sentit, Kurtulmus va insistir que la declaració de l'estat d'emergència no significa l'aplicació de la llei marcial i que els ciutadans no es veuran afectats.

El Parlament turc va aprovar ahir l'estat d'emergència. La mesura va ser adoptada per majoria simple, amb 346 vots a favor d'un total de 461 diputats que van participar en la votació a l'Assemblea General, de 550 escons. Tal com s'esperava, van votar a favor el governant Partit Justícia i Desenvolupament (AKP, islamista) i el Partit del Moviment Nacionalista (MHP), a l'oposició

Paral·lelament, les autoritats turques van suspendre 29 membres de l'òrgan encarregat de vigilar els mitjans audiovisuals, als que més se'ls ha prohibit abandonar la seu d'aquesta institució. S'espera que augmenti el nombre de suspensions.