La negativa del senador Ted Cruz, el gran rival de Donald Trump a les primàries republicanes, a donar suport al magnat com a candidat a la presidència dels EUA va convertir la Convenció Nacional del partit en un drama. El desafiament del senador per Texas, que va provocar tensió i esbroncades en el plenari del conclave de Cleveland (Ohio), va evidenciar, amb aires gairebé de tragèdia teatral, la profunda divisió del partit davant la candidatura presidencial del polèmic multimilionari.

A més, la intervenció de Cruz, d'origen cubà, va eclipsar completament el discurs d'acceptació del governador d'Indiana, Mike Pence, com a aspirant de Trump a la vicepresidència, en la que havia de ser la seva gran nit davant la convenció.

Cruz va esmentar el nom del magnat una sola vegada, en el segon paràgraf de la seva al·locució: «Felicito Donald Trump per guanyar la nominació». Després de la felicitació, el senador va fer referència a qüestions polítiques i fins i tot va arribar a valorar una de les polèmiques propostes de Trump, la construcció d'un mur a la frontera dels EUA amb Mèxic per frenar la immigració il·legal, sense donar suport al magnat.

El desafiament del senador va desencadenar immediatament sorolloses esbroncades de molts delegats, que cridaven «Volem Trump!». Tant es va tensar l'ambient que l'esposa de Cruz, Heidi, va haver de ser escortada fora del plenari per por que es veiés compromesa la seva seguretat.

El senador va explicar que no dóna suport a?Trump pels seus atacs a la seva família. «No donaré el meu aval a aquells que ataquen la meva dona i el meu pare», va afirmar el senador.