Les autoritats locals de Niça van rebutjar la sol·licitud de les forces policials antiterroristes a través de la qual es demanava la destrucció de les imatges gravades per les càmeres de vigilància situades al Passeig dels Anglesos durant l'atemptat que va tenir lloc la setmana passada.

El fiscal de París, François Molins, va comunicar que l'objectiu d'aquesta petició és evitar que les imatges es «propaguin de manera incontrolada». No obstant això, la resposta no es va fer esperar per part de la policia de Niça, que va rebutjar aquesta sol·licitud al·legant que les gravacions podrien ser una prova determinant del que va passar durant la nit del 14 de juliol.

Aquest és, fins ara, l'últim episodi de la disputa existent entre les autoritats de la capital de la Costa Blava i la policia nacional, un estira i arronsa sorgit des de les primeres hores de la massacre. La manca d'assumpció de responsabilitats per part dels dos cossos i la inexistència d'un acord pel que fa a qui hauria d'haver assegurat la integritat de les persones presents al Passeig dels Anglesos durant l'atac, ha suscitat una agra polèmica a França.

«Aquesta és la primera vegada que se'ns demana esborrar una prova», va assegurar un càrrec de la policia local al diari Le Figaro. «El departament encarregat de gravar les imatges i la ciutat de Niça podrien ser perseguides judicialment si les esborressím, i d'altra banda nosaltres no tenim la potestat per assumir aquest tipus de responsabilitats», va afegir.

Paral·lelament, els cinc detinguts per haver col·laborat amb l'autor de l'atemptat van ser empresonats després de ser inculpats per terrorisme. Tres dels detinguts, Ramzi A., Chokri C. i Mohamed Oualid G., van ser acusats de complicitat i temptativa d'assassinat terrorista, així com per infracció de la legislació d'armes, és a dir, per haver subministrat al terrorista Mohamed Bouhlel la pistola que va utilitzar contra els policies.