La directora general de Trànsit, María Seguí, va presentar la seva renúncia al càrrec al ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, que la va acceptar, i que es produeix després que el seu marit es veiés relacionat amb unes suposades irregularitats en la subvenció de projectes d'investigació.

Seguí dimiteix després de quatre anys i mig al capdavant de la DGT i dies després que el Ministeri d'Interior obrís un procés per aclarir si Trànsit va finançar projectes d'investigació realitzats presumptament per Francisco López Valdés. Fernández Díaz va agrair el treball desenvolupat per María Seguí en una etapa «en què s'ha assolit el mínim històric en el nombre de víctimes mortals en accidents de trànsit des de 1960». Cristóbal Cremades Rodríguez, secretari general de la DGT, assumirà de moment el càrrec.

Seguí ha pres la decisió tot i que encara no s'ha conegut públicament el resultat d'aquesta investigació interna d'Interior que la Inspecció de Serveis, dependent de la Sotssecretaria d'aquest Ministeri, va obrir el passat dia 12 i que es resoldrà previsiblement a principis de la setmana que ve. Amb ella, el Ministeri vol comprovar si van ser regulars les ajudes que la DGT va donar a aquests projectes d'investigació en l'àrea de trànsit, mobilitat i seguretat realitzats per l'Institut Universitari d'Investigació en Enginyeria d'Aragó de la Universitat de Saragossa.

Seguí va assegurar que diu adéu a la DGT amb la consciència «tranquil·la», el cap «ben alt» i la «pena» per no haver pogut fer més durant els quatre anys i mig que ha dirigit aquest departament «amb tota la meva atenció» i sense interès polític i econòmic. «Renuncio per dignitat personal i per compromís amb el meu treball. No sóc política ni membre de cap partit ni tinc interès econòmic en els negocis que gestiona Trànsit», va dir.