El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, es va mostrar d'acord amb el contingut del manifest que han signat 6 exministres socialistes, així com exdirigents d'altres partits com el PP, Ciutadans o UPyD. «Els signants d'aquest manifest demanen que hi hagi un Govern com més aviat millor; estic d'acord amb això i per a això és fonamental que Rajoy es posi a treballar», va dir des d'Almeria.

El manifest que han signat Javier Solana, Joaquín Almunia, José María Maravall, Mercedes Cabrera, Tomás de la Quadra Salcedo o César Antonio Molina reclama als líders polítics «fer tots els sacrificis, fins i tot els més personals» per aconseguir que hi hagi un govern «amb el suport parlamentari suficient»?i evitar així unes terceres eleccions.

El número tres del PSOE va animar a posar «tota la pressió, tots els focus sobre Mariano Rajoy», ja que és el candidat que ha guanyat les eleccions, i el va animar a «deixar a una banda els interessos partidistes» com ha fet, va assegurar, aquesta setmana per aconseguir el suport de diputats nacionalistes i independentistes.

En aquest sentit, la vicepresidenta del Govern en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, va demanar un «acord de mínims» per poder aprovar mesures econòmiques que ajudin a l'estabilitat del país, com els pressupostos generals de l'Estat de 2017 i no causar perjudici a pensionistes i funcionaris.

Sáenz de Santamaría va afirmar que per treballar en un marc estable el normal és que en les últimes setmanes d'agost i primeres de setembre es puguin presentar els pressupostos de 2017 en el Consell de Ministres i elevar-los a les Corts per a la seva tramitació.

Per part seva, la candidata a coordinadora general del Partit Demòcrata Català, Marta Pascal, va negar que hi hagués un «pacte» amb el PP per facilitar l'elecció d'Ana Pastor com a presidenta del Congrés i va reivindicar la «coherència» de CDC en les votacions per escollir la Mesa de la cambra baixa. Pascal va assegurar que en la primera votació els diputats de CDC van apostar per Homs i a la segona volta es van abstenir per «coherència».