El president francès, François Hollande, va anunciar els mitjans militars suplementaris que el seu país posarà per a la coalició que lluita contra l'Estat Islàmic (EI) a Síria i l'Iraq, però també el reforç de la seguretat en el propi territori francès després de l'atemptat de Niça del 14 de juliol.

«L'amenaça terrorista està aquí a un nivell elevat» i «durarà», de manera que «hem de defensar-nos en el nostre territori» i actuar «a l'exterior per eradicar el terrorisme», va assenyalar Hollande en una declaració al final del quart consell restringit de seguretat i defensa després d'aquest atemptat.

França enviarà equips d'artilleria perquè l'exèrcit iraquià els tingui el mes que ve i, a finals de setembre, el seu portaavions Charles de Gaulle tornarà un cop més a la regió per augmentar la capacitat d'atac dels seus avions, que tots els dies bombardegen posicions de l'EI a Síria i l'Iraq.

El cap de l'Estat francès va explicar que es tracta de donar suport als socis de la coalició internacional contra l'organització terrorista en aquests dos països, i alhora va reiterar que França no tindrà forces terrestres combatent. Per fer front als riscos de nous atemptats, va recordar que aquesta setmana el Parlament ha prolongat sis mesos l'estat d'emergència.