El president dels EUA, Barack Obama, va oferir a Alemanya «tota l'ajuda que pugui ser necessària» per fer front al tiroteig registrat en un centre comercial de Munic. Des de la Casa Blanca, Obama va dir que havia estat informat del que ha succeït a Munic i va comentar que Alemanya «és un dels nostres aliats propers».

Per la seva banda, la directora de l'oficina de premsa del Departament d'Estat, Elizabeth Trudeau, va comentar que el Govern dels EUA va seguir «de prop» els esdeveniments d'Alemanya i va treballar amb les autoritats locals per determinar si hi havia ciutadans nord-americans afectats.

El Govern dels EUA va condemnar «en els termes més forts» l'«aparent atac terrorista» que va afectar «persones innocents» a la ciutat alemanya de Munic. «Encara no coneixem tots els fets, però sí sabem que aquest acte atroç ha matat i ferit diverses persones al cor d'una de les ciutats més vibrants d'Europa», va destacar el portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest.

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, va afirmar que «tot Europa està ara amb Munic», acompanyant i donant suport als muniquesos i alemanys després del tiroteig en un centre comercial.

Els primers ministres de Bèlgica, Charles Michel, i de Luxemburg, Xavier Bettel, es van mostrar «horroritzats» pel «tràgic» tiroteig en un centre comercial de Munic, fet que el primer va qualificar d'«atac covard i vil».

«Profundament horroritzat. Condemno en els termes més enèrgics aquest atac covard i vil a Munic», va assenyalar Michel en un missatge de la xarxa social Twitter. El seu homòleg luxemburguès va assenyalar que es trobava «sense paraules i horroritzat».