El grup terrorista Estat Islàmic (EI) va reivindicar ahir l'autoria de l'atac suïcida perpetrat el mateix dia a la zona de majoria xiïta d'Al Kazemiya, al nord de Bagdad, en el qual van morir almenys 21 persones i 35 van resultar ferides.

En un comunicat emès pel braç del EI a Bagdad, denominat "Wilayat Bagdad" ("Província de Bagdad"), el grup va assegurar que un d'"els seus soldats", identificat com Abu Tirab al Iraqui, va dur a terme l'atemptat contra un grup de membres de l'Exèrcit i la milícia governamental Multitud Popular.

Segons l'organització terrorista, que va difondre el comunicat a les xarxes socials, en l'atac van morir i van ser ferits un total de 50 uniformats, a la plaça d'Aden, a la zona d'Al Kazemiya.

Una font de seguretat va informar que el terrorista suïcida va fer esclatar el cinturó d'explosius que portava adossat al cos en aquesta plaça, situada al barri de majoria xiïta. L'explosió també va causar destrosses en diversos vehicles i edificis propers.A Al Kazemiya es troba el mausoleu xiïta de l'imam Musa al Kazem, un dels dotze imams d'aquest credo de l'islam.

Estat d'alerta permanent

Bagdad viu en un estat d'alerta després de l'atemptat terrorista reivindicat també per Estat Islàmic el passat dia 3 de juliol a la zona de majoria xiïta d'Al Karrada, que va causar la mort a almenys 292 persones.

Després de l'atac comès amb un cotxe bomba, es van produir mostres de ràbia i indignació cap als governants iraquians per no haver evitat un nou atemptat contra la població de confessió xiïta, que sol ser blanc dels radicals sunnites a l'Iraq. La tranquil·litat, des de llavors, no ha tornat.