El pare del jove de 18 anys que divendres va matar nou persones en un centre comercial de Munic va alertar la policia després de reconèixer el seu fill en un dels primers vídeos que van començar a circular a internet i a les xarxes socials sobre la matança.

Tal com va informar en roda de premsa el president de l'Oficina d'Investigació Criminal de Baviera, Robert Heimberger, el pare es va dirigir a una comissaria de policia per informar de les seves sospites sobre la identitat del jove que creia identificar com el seu fill. El vídeo on el va reconèixer va ser àmpliament difós durant la tarda de divendres per les xarxes socials i els mitjans de comunicació i en ell es veu el jove sortint d'un restaurant de menjar ràpid i començant a disparar als vianants que passaven per la zona. Els pares del jove es troben commocionats i de moment encara no han pogut ser interrogats per la policia alemanya.

Els cossos de seguretat van poder confirmar l'autenticitat d'un altre dels vídeos més difosos, en què el jove apareix sobre el terrat d'un aparcament i discutiex a crits amb un veí que el grava des d'un balcó. Segons la investigació que s'ha anat fent durant aquestes darreres jornades, va ser gravat al final de l'atac i després no es van registrar més víctimes.

El so del vídeo no és massa bo i, segons la transcripció que van realitzar al diari Süddeutsche Zeitung, el jove es defineix com alemany, d'un barri de Hartz IV (amb alt percentatge de receptors d'ajuda social) i crida en veu alta: "Per vosaltres he patit bullying (assetjament) durant set anys; vaig haver de comprar-me un arma i matar-vos a tots".

Paral·lelament, les autoritats alemanes van informar ahir que tres dels 35 ferits del tiroteig de Munic, que va causar nou morts a més de l'autor de la massacre, es troben en estat crític. D'aquests 35 ferits, deu tenen ferides de gravetat i 4 ferides de bala. La resta d'afectats van patir lesions més lleus derivades de la situació de pànic que va provocar la situació del tiroteig.

La policia continua amb la investigació i, de moment, ha prohibit als mitjans de comunicació acostar-se a les escoles per fer resportatges sobre la matança.