El fort temporal que va sacsejar la setmana passada el centre i nord de la Xina ha deixat ja més de dos centenars de morts i desapareguts, mentre centenars de milers de persones segueixen atrapades per les inundacions, de manera que es tem que el nombre de víctimes segueixi augmentant.

Es tracta de la pitjor època de pluges que es viu en algunes zones del país des de finals dels anys noranta i va enxampar desprevinguts a alguns governs locals, que van sortir a disculpar-se a la ciutadania per la falta de prevenció i de transparència.

El Ministeri d'Assumptes Civils de Xina estima que catorze milions de persones s'han vist afectades al centre i nord del país i unes 500.000 han hagut de ser evacuades.

La zona més afectada va ser la província del nord de Hebei, que envolta Pequín, on les últimes dades situen la xifra de morts en 130 i la de desapareguts en 110, entre ells nens. A això se sumen els 18 morts i 9 desapareguts a la província central de Henan, també afectada aquesta setmana passada pel temporal.

El govern i els mitjans alerten que el pitjor queda per venir, ja que la temporada de pluges encara està lluny d'acabar.