Un grup de polítics i activistes d'Irlanda del Nord va anunciar que portarà el Brexit als tribunals si la primera ministra britànica, Theresa May, porta a terme la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) sense tenir en compte els drets de la regió. Els demandants han escrit una carta a May per demanar-li que consideri l'impacte que tindrà el divorci de Londres amb Brussel·les per al procés de pau a la província i que respecti els "requeriments legals" abans d'activar l'article 50 del Tractat de Lisboa, que regula la sortida d'un país membre de la Unió.

En aquest sentit, la primera ministra del Regne Unit es va comprometre a buscar una "solució pràctica" perquè la frontera entre Irlanda del Nord i la República d'Irlanda no recuperi les restriccions imposades durant el passat conflicte a l'illa.

La líder conservadora va efectuar aquestes declaracions a Belfast, on va iniciar la seva primera visita a la regió des que va assumir el càrrec de cap de l'Executiu fa dotze dies. May va reiterar que el seu Govern intentarà arribar a un acord beneficiós per als "interessos de tot el Regne Unit", i alhora va destacar que l'executiu nord-irlandès "estarà implicat en les nostres converses" per preparar les negociacions que mantindrà amb la Unió Europea.