Un total de 27 mitjans aeris i 300 efectius van combatre un incendi que es va declarar als voltants de la localitat castellonenca d'Artana amb l'objectiu d'evitar que les flames arribessin al parc natural de la Serra d'Espadà, de gran valor ecològic. Entre els mitjans que van participar en les tasques d'extinció n'hi ha de les comunitats veïnes d'Aragó i Catalunya, així com del Ministeri de Medi Ambient.

Fins al lloc de comandament avançat instal·lat al polígon d'Artana van acudir el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i el director de l'Agència d'Emergències, José María Ángel Batalla. "Estem sumant tots els esforços per preservar una de les zones més emblemàtiques i de més valor de la comunitat, com és la Serra d'Espadà. La feina dels mitjans aeris es centrarà en combatre el perímetre de l'incendi", va explicar Ángel Batalla.

Les condicions meteorològiques, però, van ser adverses, amb un vent que dificultava els treballs en una zona escarpada, de difícil accés i amb molta massa forestal.

La virulència de les flames va aixecar una densa columna de fum que era visible des de diversos punts de l'interior de la província de València i Castelló. El foc es va iniciar cap a les tres de la tarda.