La Policia Nacional ha detingut vint-i-una persones en 14 demarcacions espanyoles (una a Barcelona) acusades de formar part d'un grup que distribuïa material pedòfil amb gravacions d'abusos a menors. La investigació va començar a mitjans de l'any passat per determinar la possible existència d'un delicte de producció de material pedòfil i abusos sexuals a menors per part d'algun dels detinguts, o la seva connexió amb pederastes que poguessin actuar a la xarxa.

Entre el material s'han trobat gravacions de menors als vestidors i dutxes d'un centre esportiu, amb la intenció de difondre les imatges a internet, segons la policia. Els arrestats formaven part d'un grup d'usuaris "especialment actius" en la distribució en línia de gravacions d'abusos a menors i utilitzaven els equips informàtics dels seus respectius llocs de treball i les seves xarxes internes per efectuar les descàrregues sense ser localitzats. En aquesta operació contra la pornografia infantil els agents han efectuat 24 escorcolls domiciliaris, en què han confiscat gran quantitat d'arxius.

En un altre ordre de coses, l'Audiència Provincial de Lleó ha condemnat un home a tres anys de presó per un delicte d'abús sexual a una menor veïna seva que pateix una discapacitat intel·lectual.

La sentència estableix que el 18 de juliol de 2015, la menor, de 13 anys i amb una discapacitat del 59 per cent, havia estat passejant per la localitat on resideix a la província de Lleó amb una bicicleta que l'acusat, de 69 anys, li havia deixat.

Aquell mateix dia, la menor va ser a l'habitatge d'aquest per tornar-li la bicicleta i l'ara condemnat va insistir perquè pugés a la part de dalt de l'habitatge per tal de veure els ocells que hi tenia, i allà va abusar d'ella.