Dues persones van morir i una quinzena van resultar ferides en un tiroteig ocorregut a l'aparcament d'una discoteca de Fort Myers, a Florida, a l'extrem sud-est dels EUA, al final d'una festa juvenil per raons fins ara desconegudes, però que no estan relacionades amb el terrorisme, segons va explicar la policia d'aquesta ciutat.

Els fets es van produir quan els pares dels nois que havien anat a la festa, d'edats compreses entre 12 i 18 anys, segons la direcció del Club Blu, van arribar a buscar-los per portar-los de tornada a casa. La discoteca va descartar en un comunicat que algun o alguns dels nois assistents a la festa puguin haver estat els autors d'un fet "menyspreable".

Per ara, es desconeix com i per què es va produir el tiroteig i si els trets van ser fets per una o diverses persones, tot i que hi ha tres sospitosos que estan sent interrogats. La Policia de la ciutat, de 69.000 habitants i situada a 257 quilòmetres de Miami, va explicar que per ara només pot confirmar que no es va tractar d'"un acte de terrorisme" i va prometre aclarir les incògnites que sorgeixen del cas el més aviat possible, fet per al qual els agents "treballen durament" al lloc dels fets.

Les dues víctimes mortals són Stefan Strawder, una estrella del bàsquet juvenil de la zona, de 18 anys, i un noi de 14 anys identificat com Sean Archilles. Una de les víctimes del tiroteig va morir a la discoteca i l'altra a l'hospital Lee Memorial, on en total van ingressar 16 persones ferides per arma de foc, de les quals la majoria ja ha rebut l'alta mèdica.

Encara romanen ingressades tres de les persones ferides en el tiroteig, dues d'elles a cures intensives -un en estat crític i una altra greu. El més jove dels ferits arribats al Lee Memorial Hospital té 12 anys i el més gran, 27.

Un portaveu del Departament de Policia de Fort Myers va assenyalar que la policia no només investiga els fets de discoteca Club Blu, sinó també els ocorreguts en un altre lloc de la ciutat on hi va haver un tiroteig contra un habitatge i diversos vehicles relacionats amb els fets.