El Govern de Baviera va prometre fer «tot l'humanament possible» per incrementar la seguretat després dels atemptats que que s'han viscut al país protagonitzats per refugiats, i va exigir a la cancellera, Angela Merkel, endurir la política d'asil, perquè «el terrorisme islamista ha arribat a Alemanya».

El polèmic debat sobre seguretat i refugiats es va encendre al país després que l'organització gihadista Estat Islàmic reivindiqués tant l'atac a cops de destral d'un menor refugiat afganès en un tren de Würzburg la setmana passada, amb cinc ferits, com la bomba que va detonar diumenge a Ansbach un sol·licitant d'asil sirià, que va morir en l'explosió i va causar quinze ferits.

El primer ministre regional, Horst Seehofer, el partit del qual, la Unió Socialcristiana (CSU), és soci en la coalició del Govern de Berlín, va apostar per reforçar «la prevenció i la repressió» i va prometre als seus ciutadans més personal i mitjans per a la Policia.

A més de reclamar la intervenció de l'Exèrcit en casos d'alerta terrorista, Baviera demana controlar directament a la frontera la identitat dels sol·licitants d'asil, encara que no portin papers, i realitzar també inspeccions posteriors. «Hem de saber qui està al país», va assenyalar Seehofer.

El terrorista suïcida del festival d'Ansbach, nascut a Alep, va demanar asil a Alemanya el 2014 al·legant que s'havia vist obligat a deixar Síria perquè no volia empunyar armes contra altres éssers humans, però la seva petició va ser denegada fa un any perquè es va comprovar que havia rebut protecció a Bulgària.

El terrorista havia amenaçat Alemanya en un vídeo gravat abans de l'atemptat suïcida, en què va prometre que «la propera vegada no hi haurà artefactes ni cinturons explosius, sinó cotxes bomba». A més, indicava que els ciutadans dels països membres de l'aliança que bombardeja posicions a l'Iraq i Síria «no podran viure mentre combatin l'EI».