El fiscal Anticorrupció del Tribunal Superior de Justícia de la Regió de Múrcia, Juan Pablo Lozano, va patir el robatori del seu ordinador personal al seu habitatge, fet que no l'intimidarà, segons va explicar el fiscal superior d'aquesta comunitat autònoma, Manuel López Bernal.

López Bernal va assenyalar que l'assalt a l'habitatge de Lozano, conegut ahir, es va produir fa dos caps de setmana i que el fiscal va saber que el seu habitatge havia estat aplanat en tornar de la platja.

Per al fiscal superior, l'objectiu dels assaltants hauria estat «llançar un missatge intimidatori» a la fiscalia, però considera que no servirà per a res, ja que el ministeri públic seguirà en la mateixa línia de sempre de lluita contra la corrupció.

Per a la fiscalia, el mòbil que va portar els assaltants a entrar a la casa de Lozano i robar el seu ordinador seria la intimidació, atès que no es van dur cap altre objecte de l'habitatge.

López Bernal va comentar que si el que pretenia l'assalt era perjudicar les investigacions amb la destrucció de les investigacions en marxa «serà inútil», ja que de tots els assumptes que tramita Anticorrupció es conserven diverses còpies de seguretat.

Entre les investigacions en què participa Lozano hi ha els coneguts com a cas Umbra, sobre presumpta corrupció urbanística a l'expansió nord de la ciutat de Múrcia, o Novo Carthago, sobre suposada corrupció per la posada en marxa d'un projecte urbanístic sobre terrenys protegits al costat del Mar Menor. També està personat en l'operació César, que investiga un presumpte frau en sobrecostos de les obres d'un tram del tren d'alta velocitat entre Crevillent (Alacant) i Múrcia que podrien superar els 17 milions.