França blindarà els seus esdeveniments i festivals previstos per a l'estiu amb 23.500 policies, gendarmes, militars i reservistes, mentre intenta també tenir en compte la demanda dels líders religiosos de garantir una major protecció als llocs de culte. Davant d'un nivell d'amenaça terrorista sense precedents i només un dia després que dos gihadistes matessin en nom de l'Estat Islàmic (EI) un sacerdot en una església de Normandia, el ministre d'Interior, Bernard Cazeneuve, va detallar com es reforçarà el dispositiu de seguretat per a 56 esdeveniments fins a finals d'estiu.

Cazeneuve, que va intervenir al final d'un consell restringit de seguretat i defensa presidit pel cap de l'Estat, François Hollande, va voler tranquil·litzar així els seus compatriotes però també els milions de turistes que rep França en el període estival. L'objectiu és garantir «el bon desenvolupament d'aquests esdeveniments», va destacar el ministre, que va dir haver ordenat als prefectes (delegats del Govern) avaluar en cada cas les necessitats amb els alcaldes, delimitar les responsabilitats i decidir la cancel·lació dels actes «si no es donen les condicions» de seguretat.

Per altra banda, la policia alemanya no va trobar indicis d'explosius en una maleta que va esclatar als voltants d'un centre de refugiats de Zirndorf i la deflagració de la qual va provocar l'alerta en aquesta petita població de Baviera.

L'incident no va provocar ferits ni danys materials, mentre es busca un home d'uns 30 anys i una dona d'aproximadament 25 com a possibles propietaris de l'equipatge, segons la descripció de testimonis presencials. Zirndorf és a prop de Nuremberg i a uns 40 quilòmetres de Ansbach, la localitat on diumenge passat un refugiat sirià va morir en detonar un explosiu que portava a la motxilla a l'accés a una festa a l'aire lliure, el que va provocar 15 ferits.

El sol·licitant d'asil sirià que va morir en detonar la bomba va actuar pel que sembla influït per una tercera persona, amb la qual va estar en contacte per xat fins al moment de l'explosió.