Felip VI va continuar la seva ronda de contactes amb els representants dels partits polítics per conèixer les seves postures de cara a la investidura d'algun candidat, unes reunions en les quals no va amagar la seva preocupació per la situació actual, tot esperant a la decisiva jornada d'avui, en la qual es reunirà amb els líders dels principals partits. En aquest context, la portaveu de En Marea, Alexandra Fernández, va afirmar que el Monarca li havia transmès que «és imprescindible intentar evitar terceres eleccions com sigui».

No obstant això, Fernández pensa que l'actual situació de bloqueig polític per a la investidura del president del Govern fa que avui en dia «ningú descarti absolutament res», inclosa una altra repetició d'eleccions.

El portaveu de Convergència al Congrés, Francesc Homs, va assegurar que vista l'evolució dels esdeveniments des del 26-J no descartaria que hi hagi terceres eleccions, ja que tots els candidats «estan al seu cau i ningú surt a buscar acords».

Homs, en roda de premsa posterior a la reunió amb el Rei a La Zarzuela, va criticar «la incapacitat per posar-se d'acord» dels partits polítics i «la sensació que ningú es mou» per tal de facilitar una possible investidura, i per això, segons el seu parer, no es pot descartar una nova repetició electoral.

Paral·lelament, el portaveu d'En comú Podem, Xavier Domènech, va constatar la preocupació de Felip VI davant la possibilitat d'unes terceres eleccions o que el «bloqueig polític» impedeixi que el cronòmetre comenci a córrer i s'nicïin els terminis per a la investidura, quelcom no previst a la Constitució.

Domènech va explicar després de l'entrevista amb el Rei que «hi ha la possibilitat» que Mariano Rajoy no accepti l'encàrrec d'investidura, el que portaria a un «llimbs» o «zona desconeguda» en termes institucionals.

Domènech va confirmar a Felip VI que En comú Podem no donarà suport ni per activa ni per passiva una investidura de Rajoy o de qualsevol altre candidat del Partit Popular.