La Fiscalia encarregada del judici per les ferides mortals que va patir mentre estava detingut per la policia el jove negre Freddie Gray a la ciutat nord-americana de Baltimore va decidir retirar els càrrecs contra els tres agents que seguien acusats, després que altres tres fossin exculpats en un judici previ.

La Fiscalia estatal va anunciar la retirada dels càrrecs contra els agents Garrett Miller, William Porter i Alicia White, que havien de ser jutjats aquest any per la mort de Gray a l'abril de 2015, que va reobrir la fractura racial als Estats Units i va generar protestes i disturbis en aquesta ciutat de l'estat de Maryland i a tot el país.

La decisió arriba després que un jutge exculpés de tots els càrrecs tres policies acusats en el cas, i suposa el tancament d'un dels judicis més destacats als Estats Units en els últims temps.

El cas de Freddie Gray va reobrir la fractura racial als Estats Units i va causar greus disturbis a Baltimore, centenars de detencions i protestes a tot el país avalades pel nou moviment «Les vides negres importen». La retirada dels càrrecs contra els gents va arribar a l'inici d'una audiència per començar el judici contra un d'ells, Miller, quan el fiscal adjunt de l'estat de Maryland va informar al jutge que l'estat abandonava l'acusació.