El planeta on vivim està contaminat, conquerit i ha estat descobert pràcticament fins a l'últim racó. No obstant això, encara hi ha uns pocs llocs que encara no han estat colonitzats per la humanitat. Aquestes localitzacions guarden l'essència d'un món antic, salvatge i fins i tot màgic. Aquests són els llocs més verges del món:

Gruta de Son Doòng (Vietnam)

Foto: Getty Images.

Situada a Vietnan, la gruta de Son Doong és la caverna més extensa del món. Va ser descoberta al febrer de 2009 per un grup de científics britànics de l'Associació Britànica de Recerca de Grutes, encara que ja es tenia constància de la seva existència. L'abundant vegetació que envolta l'entrada a la gruta serveix de camuflatge natural per a aquest immaculat lloc.

Al principi, els espeleòlegs britànics van assegurar que la cova feia només 150 metres de llarg i 91 d'ample, però noves expedicions han mostrat que l'espai té almenys 4,5 quilòmetres i arriba als 140 metres d'altura en algunes parts. Durant l'exploració, els equips van trobar estalagmites de més de 70 metres d'altura.

Desert de Namibia

Foto: Getty Images.

A la costa de Namíbia, al sud-oest d'Àfrica, es troba un extens desert que va fins al mar. Té una longitud de 2.000 km, i una amplada que varia entre 80 i 200 km amb una extensió propera als 81.000km2.

Està considerat el desert més vell del món ja que es té constància que existia fa ja 65 milions d'anys. Ofereix un paisatge de contrastos en què el desert i el mar xoquen creant un paratge únic a la terra.

El 2013 UNESCO va declarar el desert de Namíbia Patrimoni de la Humanitat.

Selva de l'Amazones (Brasil)

Foto: Getty Images.

Estem davant el bosc tropical més extens del món, ja que consta de sis milions de quilòmetres quadrats repartits entre nou països. El 2011 va ser declarat com una de les set meravelles del món.

S'estén al voltant del riu Amazones i les altes temperatures afavoreixen el desenvolupament d'una vegetació espessa i exuberant. Tota la flora de la selva tropical humida sud-americana està present a la selva amazònica.

Dallol (Etiòpia)

Foto: Getty Images.

Dallol és un cràter volcànic o 'maar' creat per les explosions d'aigua subterrània a l'entrar en contacte amb la lava. Aquest particular fenomen va causar la formació d'un paratge ple de bellesa i amb uns colors únics que provenen de l'òxid de ferro, sofre i les planes de sal, que contrasten amb la brillantor de l'aigua.

Les temperatures en aquest desert són extremes. Dallol és el lloc més calent del planeta durant tot l'any i ostenta el rècord de la temperatura mitjana més alta mai registrada amb 34,6 graus.

Tsingy de Bemaraha, Bosc de roques (Madagascar)

Foto: Getty Images.

Quan es mira des de dalt, les roques semblen brollar de la terra com arbres, creant una imatge única en tot el planeta. Algunes d'aquestes 'estalagmites' gegants arriben a fer més de sis metres. Els grans pilars oculten petits boscos plens de vida vegetal i animal, i els serveixen de protecció natural enfront de les amenaces de l'exterior.

És pràcticament impossible moure's a través del bosc Tsingy al tractar-se d'un terreny tan rocós on no hi ha on trepitjar amb seguretat. Gràcies a aquestes condicions tan extraordinàries, el paratge s'ha mantingut intacte per més de 2000 anys.

Tepuy (Veneçuela)

Foto: Getty Images.

El tepuy és un tipus d'altiplà especialment abrupta de parets molt verticals i planes al cim, localitzable a la Gran Sabana veneçolana. No es tracta d'una localització específica, sinó un fenomen topogràfic únic i antic, ja que aquestes majestuoses elevacions terrestres daten del precàbric (la primera època de la història del planeta terra).

Donada la seva antiguitat, és impossible trobar fòssils, ja que aquestes enormes muntanyes es van aixecar abans de l'aparició d'organismes proveïts d'ossos a la supercie terrestre. En el seu lloc, enormes cingles i cataractes cauen des dels cims formant un paisatge més propi del cel·luloide que de la natura.

Actualment els tepuys estan protegits i no es permet l'ascens a la majoria d'ells, de manera que podrien considerar-se els monuments naturals més intactes del planeta Terra.

La fossa de las Marianes (Oceà Pacífic)

Foto: Getty Images.

Un dels llocs més famosos i més misteriosos que coneix l'ésser humà. Se situa al fons de l'oceà Pacífic nord-occidental, al sud-est de les illes Mariannes, prop de Guam, i és probablement el lloc conegut menys explorat del món. S'estima que té aproximadament 11 km de profunditat i 2500km de llarg.

Les formes de vida que habiten la fossa són, encara avui, un gran misteri, ja que el gran 'melic del món' ha estat explorat molt poques vegades. Com a curiositat, el directe James Cameron ha estat de les poques persones a aconseguir les profunditats de la fossa.