Merkel assegura que mantindrà la seva política amb els refugiats

La policia francesa arresta una cinquena persona relacionada amb l'atac contra una església

29.07.2016 | 07:18
Merkel va assegurar que Alemanya superarà aquesta «prova històrica».

La cancellera alemanya, Angela Merkel, va reconèixer la inseguretat que han generat al país els atemptats gihadistes de Würzburg i Ansbach, comesos per refugiats, però va defensar la seva política d'acollida i va assegurar que Alemanya superarà la «prova històrica» ??a la qual s'enfronta. En una multitudinària roda de premsa després d'interrompre les seves vacances, Merkel va intentar conjurar les pors dels alemanys després dels atacs registrats a l'estat de Baviera i també va contestar els qui l'acusen d'haver infravalorat els perills d'acollir centenars de milers de refugiats.
La cancellera va recordar les criticades paraules que va pronunciar fa onze mesos -«ho aconseguirem»- i, després d'assenyalar que mai va dir que fos fàcil, va tornar a mostrar-se convençuda que el país aconseguirà afrontar amb èxit aquesta «tasca històrica». La intenció dels terroristes, va advertir Merkel, és atacar un estil de vida i una societat oberta, posar a prova la unitat i trencar la voluntat d'acollida, de manera que cal enfrontar-s'hi i «no desviar-se» del camí emprès.
Els autors dels dos recents atemptats de Baviera, tots dos refugiats i tots dos morts en l'atac, van mantenir un contacte pel telèfon mòbil amb un interlocutor al Pròxim Orient poc abans de cometre els seus respectius actes.
En un altre ordre de coses, la policia francesa va detenir una cinquena persona en relació amb l'atac terrorista a l'església de Normandia, un francès de 20 anys fitxat per radicalització que el mes passat va viatjar a Turquia amb un dels dos autors de l'atemptat per intentar integrar-se a Síria en grups gihadistes. El segon dels terroristes que van matar un sacerdot també estava fitxat per la policia, de la mateixa manera que el primer. Es tracta d'Abel Malik Petitjean, de 19 anys i fitxat des del 29 de juny passat per haver intentat anar a practicar la «guerra santa», però sense cap procés judicial en contra.
El president de França, François Hollande, va oficialitzar la futura constitució en el país d'una Guàrdia Nacional al servei de la protecció dels francesos, que està previst que es compongui de reservistes actualment operatius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema