El president dels EUA, Barack Obama, va presentar Hillary Clinton com la candidata de l'esperança per al futur d'un país la grandesa del qual «no depèn» de Donald Trump, en un discurs optimista a la Convenció Demòcrata totalment a les antípodes del missatge catastrofista dels republicans. «Els Estats Units ja són grans i forts. I els prometo que la nostra força, la nostra grandesa, no depenen de Donald Trump», va afirmar Obama en la seva intervenció estel·lar davant la convenció per oferir el seu suport a Clinton, la candidata demòcrata a la Casa Blanca.

«No tenim por al futur», sinó que «li donem forma, l'abracem, com una sola persona, més forts junts que cadascú pel seu costat», va destacar el president nord-americà. Això ho sap Clinton, «lluitadora, estadista, mare, àvia, servidora pública i patriota», i aquest és el tipus de país «pel qual ella està lluitant», va afegir Obama.

Per part seva, el candidat a la vicepresidència Tim Kaine també va atacar Trump menyspreant les seves promeses buides i el seu egoisme. «Petits empresaris com el meu pare van creure en?Trump quan va dir que els pagaria per construir un casino a Atlantic City, però va presentar una declaració de fallida i va fugir», va explicar.