La Secció Segona de l'Audiència Nacional ha acordat que compareguin com a testimonis en el judici del cas Gürtel els exdirigents del PP Francisco Álvarez Cascos, Ángel Acebes, Rodrigo Rato i Jaime Mayor Oreja, i de l'actual vicesecretari nacional per a assumptes territorials, Javier Arenas. El tribunal de l'Audiència Nacional que jutjarà la primera època d'aquesta trama de corrupció (1999-2005), la vista oral de la qual començarà el proper 4 d'octubre, ha acceptat totes les peticions recollides en un escrit de l'extresorer del PP Luis Bárcenas, que per aquests fets s'enfronta a una petició del fiscal de 42 anys i mig de presó.

El tribunal ha accedit a la compareixença dels testimonis proposats per Bárcenas en el seu escrit del passat 13 de juliol amb els vots favorables dels magistrats José Ricardo de Prada i Julio de Diego, i l'oposició d'Ángel Hurtado. La defensa de Bárcenas, que exerceix l'advocat Francisco Maroto, desgrana en el seu escrit els motius que la van portar a sol·licitar aquesta prova testifical «imprescindible», i afegeix que, tenint en compte l'extensió del procediment, no hi va haver temps de reclamar-la en l'escrit de defensa.

De Cascos assenyala que el seu nom apareix en informes policials sobre una conversa en la qual es parla que Francisco Correa -presumpte cap de la trama Gürtel- li hauria donat diners a ell i a Bárcenas procedents de comissions per adjudicacions en obres del Ministeri de Foment quan Cascos hi estava al capdavant.

A més, en les anotacions intervingudes al presumpte comptable de la trama Gürtel, José Luis Izquierdo, «hi hauria un repartiment de fons entre diferents persones suposadament identificades amb inicials, que dóna lloc a diferents informes policials en què de forma implícita i explícita se cita el Sr. Álvarez Cascos en relació amb diferents operacions vinculades amb aquest procediment».

Respecte d'Arenas, l'advocat el reclama pel seu coneixement de «les funcions, relacions i responsabilitats» de Bárcenas en les dates dels fets i per haver dirigit com a secretari general el comitè de campanya a les eleccions municipals de l'any 2003 en què va ser contractada la UTE formada per l'agència McCaan-Rialgreen. De Acebes, l'advocat vol el seu testimoni per ser «ple coneixedor» de l'operació de compravenda d'accions de Libertad Digital.