Ni el secretari general socialista, Pedro Sánchez, ni el president de Ciutadans, Albert Rivera, es van apartar ni un mil·límetre de les seves respectives posicions a hores de reunir-se amb el candidat del PP a la Presidència del Govern, Mariano Rajoy, amb qui tampoc tenen intenció de negociar la investidura.

Parlar sí, perquè han rebut una trucada i estan disposats a escoltar Rajoy, però tots dos van mantenir que no tenen res a negociar amb el president del Govern en funcions perquè ja tenen decidit el seu vot: en el cas del PSOE, un rotund no a la primera i segona votació, mentre que Ciutadans segueix amb el no a la primera volta i l'abstenció en la segona.

Al PSOE no sembla que li hagi fet efecte que l'expresident Felipe González hagi demanat als seus que s'abstinguin encara que Rajoy «no s'ho mereixi», perquè, com va recordar el portaveu socialista al Senat, "scar López, la seva posició es va consensuar en l'últim Comitè Federal, celebrat el passat 9 de juliol. Amb aquesta idea es veurà avui Sánchez amb Rajoy al Congrés, una cita a la qual únicament van d'oients, va insistir, i en la qual rebutjaran obrir una taula de negociació amb el PP en entendre que són altres forces més afins -com Ciutadans, PNB o Convergència- les que han de donar-li suport, i no els socialistes.

No obstant això, l'aspirant popular pretén posar l'accent en totes les «coincidències» comunes als tres partits, coincidències que dirigents del PP veuen en el pacte de governabilitat fallit que van signar PSOE i Ciutadans en la legislatura anterior i que llavors no va comptar amb el suport dels populars. Per això ara "scar López creu que seria «veritablement sorprenent» que el PP els plantegés una oferta sobre aquest acord.

I mentre Sánchez i Rivera segueixen atrinxerats en les seves respectives postures, Rajoy continua sense aclarir el dubte de si es sotmetrà finalment a la investidura.