El candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, ha rebut les crítiques de gran part de la cúpula del seu partit i de famílies militars en enfrontar-se als pares immigrants i musulmans d'un soldat mort a l'Iraq que van intervenir en la Convenció Demòcrata la setmana passada. El senador i candidat republicà a la presidència el 2008, John McCain; el president de la Cambra de Representants dels EUA, el republicà Paul Ryan, i alts càrrecs conservadors es van mostrar contraris a la manera en què Trump va respondre als pares del capità Humayun Khan, mort per un cotxe bomba a l'Iraq el 2004.

Trump va assegurar que quan el pare del militar, Khizr Khan, acompanyat de la seva esposa, Ghazala, va dir que ell no havia sacrificat res en comparació del seu fill mort, s'equivocaven perquè havia treballat molt dur i creat milers de llocs de treball.

El president dels EUA, Barack Obama, va afirmar que les famílies dels soldats morts en conflictes «representen el millor» dels Estats Units. «Ningú ha donat més per la nostra llibertat que les nostres famílies d'estrella daurada», va dir.