El sumari del cas Adif destapa tot un seguit de regals de luxe amb què la trama de l'AVE de Llevant va complimentar durant dos anys responsables d'Adif, l'exjutge del Jutjat Privatiu d'Aigües d'Oriola, membres de les empreses fantasma creades ad hoc per desviar els diners públics i fins i tot una consellera que en el sumari del cas no apareix identificada.

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària tenen constància que almenys 32.000 euros dels més de 400.000 detectats en regals es van utilitzar per acontentar els membres d'Adif investigats i l'exjutge del Jutjat Privatiu d'Aigües d'Oriola, Jesús Abadia Mira, que també va estar a la presó pel frau de l'obra de l'AVE. L'excusa per al sobrecost de les obres era confeccionar factures falses per serveis no prestats i recol·locar els canals de reg. En els dos casos era el jutge qui autoritzava l'obra i els serveis que calia realitzar.

La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han detectat un desfalc de gairebé 18 milions d'euros a l'AVE de Llevant. Els regals més quantiosos es van fer entre els anys 2012 i 2013, i entre els més cridaners hi ha el que es va fer al que llavors era el jutge d'aigües d'Oriola. El 25 de juliol de l'any 2012 li van regalar una corrida de toros a Granada en un viatge que va costar 3.860 euros i que incloïa hotel, tren i factures de diferents imports. Dos dies després el destí va ser Alacant, també a una cursa de braus i el viatge va costar 565 euros. Un any més tard la trama va regalar al jutge i a tota la seva família un viatge a València per veure els toros per un import total de 2.435 euros. En aquest cas la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han detallats les despeses completes: 3 habitacions dobles per un import de 300 euros cadascuna, bitllets de tren per 411 euros i factures amb diferents imports.

A més del jutge, l'altre gran obsequiat va ser un dels responsables d'Adif, José Luis Martínez Pombo, Cap d'Infraestructures de la Línia d'Alta Velocitat, al qual se li va regalar una estilogràfica per un import de 215 euros, estades a grans hotels i menjars a restaurants de luxe per valor de 300 euros.

A més, a la llista d'obsequis hi ha un regal a una consellera sense identificar, una peça Swaroski per import de 232 euuros i pins d'or per valor de 10.400 euros. Una altra anotació significativa que apareix en el recompte que fa la Guàrdia Civil correspon a un import de 6.866 euros de pernils jabugo en concepte de regal realitzat per l'empresa pernilera Maximiliano Jabugo.