El candidat republicà a la presidència dels EUA, Donald Trump, tem que les eleccions del proper novembre puguin estar «manipulades» i va comparar la seva rival demòcrata, Hillary Clinton, amb el «diable». «Em temo que l'elecció estarà manipulada, he de ser honest», va comentar Trump durant un míting a la ciutat de Columbus, a l'estat d'Ohio. Poc després, durant una entrevista amb la cadena de televisió Fox, el magnat va reiterar aquest mateix temor.

De cara al 8 de novembre, data dels comicis als EUA, «serà millor que anem amb compte, perquè aquesta elecció estarà manipulada. I espero que els republicans estiguin atents o ens enganyaran», va advertir Trump.

Aquesta vegada en un míting a l'estat de Pennsilvània, Trump va fer un pas més en els seus atacs de la campanya i va comparar l'exsecretària d'Estat amb el «diable». Segons el polèmic magnat, el senador Bernie Sanders, que va ser rival de Clinton a les primàries demòcrates, hauria d'haver seguit amb la seva campanya en lloc de donar suport a l'exsecretària d'Estat.

Per part seva, el president dels Estats Units, Barack Obama, va instar els líders republicans a retirar el seu suport al candidat del seu partit a la Casa Blanca en alertar que el magnat «desgraciadament no està preparat» per ocupar el Despatx Oval. En una roda de premsa amb el primer ministre de Singapur, Lee Hsien Loong, des de la Casa Blanca, Obama va atacar directament el «temperament» i el «coneixement» de Trump, en un dels seus discursos més durs fins a la data contra el candidat presidencial republicà.

Per extensió, el president dels EUA va carregar contra els líders republicans, la inacció dels quals davant la successió de polèmiques protagonitzades per Trump implica, segons el seu parer, que el partit en el seu conjunt «dóna suport i valida» les posicions del magnat. «Crec que el candidat republicà no és apte per a servir com a president», va dir Obama, per a qui Trump «continua provant» cada dia que aquesta afirmació és certa.