La Fiscalia de València ha arxivat les diligències que va obrir sobre el viatge realitzat per l'alcalde de la capital del Túria, Joan Ribó, a Galícia el passat mes de novembre per assistir a la Cimera d'Alcaldes pel Canvi, celebrada a la Corunya, que en el seu dia va denunciar el grup municipal popular al consistori perquè considerava que es va tractar d'un acte de «precampanya electoral» que havia estat pagat utilitzant fons públics. Ara, després d'estudiar a fins la qüestió, el ministeri públic ha decidit tancar les diligències que van ser incoades en el seu moment en no apreciar cap indici de delicte, segons van confirmar fonts de la Fiscalia.

El Partit Popular a l'Ajuntament de València va anunciar el passat 19 de febrer a interposició d'un escrit davant a la Fiscalia perquè es valorés «la possible comissió d'alguna il·legalitat» per part de l'alcalde de la localitat per haver utilitzat «fons públics» del consistori per pagar la seva assistència a la cimera d'Alcaldes pel Canvi de la Corunya.

Els «populars» consideraven que es va tractar d'un acte de «precampanya electoral» i de la coalició política amb la qual Joan Ribó es va presentar a les eleccions del 20-D, «conformada per Podem, Barcelona en Comú, Marees i Compromís». L'import del desplaçament ascendia a 7.212,18 euros, quantitat en la qual s'incloïen despeses de bitllets d'avió, dietes, allotjament i manutenció de Ribó, quatre edils, un assessor de premsa, tres funcionaris municipals i un expert en innovació.