El candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, va assegurar que el mandat de Barack Obama ha estat un «desastre» després que el president nord-americà afirmés que el magnat «no està preparat» per ocupar el Despatx Oval i instés els líders del seu partit a retirar-li el suport. El multimilionari també va afirmar que Obama ha estat «el pitjor president de la història del país».

«Crec que Obama ha estat un desastre. Ha estat feble, ha estat ineficaç. Estic convençut que jo sé molt més de política exterior que ell. Ell parla d'Ucraïna i que és dura amb Rússia, mentrestant ells van ocupar Crimea», va dir Trump en una entrevista amb la cadena Fox News.

Hores més tard, el candidat republicà va afirmar que el president nord-americà és «francament incompetent» i que per culpa seva altres països «humilien» els Estats Units, com l'Iran. Trump, en un míting a Daytona Beach, al nord de Miami, on els assistents van corejar la frase «que l'empresonin» en referència a Hillary Clinton, la candidata demòcrata a la Casa Blanca, es va fer ressò d'una informació del Wall Street Journal segons la qual els Estats Units va enviar a l'Iran en secret 400 milions de dòlars en efectiu. Aquests diners haurien estat enviats al gener en coincidència amb l'alliberament de quatre nord-americans detinguts en aquest país, va explicar el Wall Street Journal.

«Semblem un país del tercer món», va dir Trump, que va assenyalar que els Estats Units estan sent «humiliats» per molts països i de molt diferents maneres.

Per altra banda, el candidat republicà a la vicepresidència dels EUA, Mike Pence, es va desmarcar de Donald Trump i va mostrar el seu suport al president de la cambra baixa, Paul Ryan, que es presenta a la reelecció del seu escó a l'estat de Wisconsin.

La decisió del magnat novaiorquès de no donar el seu suport a la candidatura de Ryan i al senador John McCaine, un altre pes pesat republicà, va rebre fortes crítiques del partit. Pence, que és governador d'Indiana, va qualificar a Ryan de «vell amic» i va dir d'ell que és «un líder conservador fort» que, en cas de ser reelegit, farà «grans coses».