La solitud en què viuen molts ancians a Itàlia ha estat protagonista de notícies de la crònica negra en els últims anys. Persones d'una certa edat que moren soles i de qui només es descobreix la desaparició quan l'olor insuportable alerta els veïns. Ningú les havia trobat a faltar fins aleshores. Però el cas d'una parella d'avis de Brescia, al nord del país, és encara més dramàtic.

Ell tenia 87 anys i ella 70. El matrimoni vivia en una casa amb jardí a Mompiano, un barri residencial de la ciutat italiana. Fa almenys dos mesos el marit va morir al llit per causes naturals, però la dona creia que estava malalt. Els veïns van alertar la policia dijous quan van començar a sentir una estranya olor que provenia de la casa de la parella, que no tenia fills ni familiars propers.

La dona va assegurar a la policia que durant aquest temps havia seguit alimentant el marit amb llet. "Creia que era viu", va explicar als agents. L'anciana ha estat hospitalitzada i està sent avaluada per un equip de psicòlegs. El cos del marit, en avançat estat de descomposició, va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal de la ciutat. No és la primera vegada que ocorre un succés semblant a la zona. Fa quatre anys, dos ancians van descobrir després de deu dies que un tercer germà era mort.