La unitat antiterrorista d'Indonèsia va detenir en diverses operacions al país sis seguidors del grup terrorista Estat Islàmic (EI) que planejaven atemptats a Singapur. Els arrestos es van practicar a diversos llocs de l'illa de Batam, des d'on pretenien llançar un coet contra el complex hoteler de luxe Marina Bay Sans, a Singapur, va detallar el director de premsa de la Policia indonèsia, Joey Boy.

Els detinguts formen part del grup Katibah Nusantara Lid Daulah Islamiya, una unitat de l'EI que opera a l'arxipèlag malai i que va ser fundada formalment el 26 de setembre de 2014, segons S. Rajaratnam School of International Studies.

El seu cap és Abu Ibrahim al Indunisiy, tenen el quarter general a la província siriana de Hasaka i operen al Sud-est Asiàtic a través d'ordres, dels quals de moment s'han identificat almenys una trentena.

El 18 de juliol, els cossos de seguretat d'Indonèsia van matar en una altra operació antiterrorista a l'illa de Célebes l'indonesi Santoso, el cap de Muyahidin d'Indonèsia Oriental (MIT), un altre grup que comparteix amb l'Estat Islàmic el projecte d'establir un califat al Sud-est Asiàtic.

Un país colpejat

Indonèsia, un país en què els musulmans representen el 88 per cent dels 250 milions dels seus habitants, ha estat escenari de diversos grans atemptats islamistes, entre els quals destaca el que va tenir lloc a la turística illa de Bali l'any 2002 i que va causar 202 morts, la majoria d'ells turistes estrangers.