Els equips d'emergència que porten tres dies treballant per contenir l'incendi de la Palma van aconseguir perimetrar el front menys potent del foc, el que està situat al nord, i centren ara els seus esforços en què no avanci cap a l´est i el sud, on actuen ja tots els mitjans aeris menys un. Si no canvia el vent i s'aconsegueix que aquest incendi forestal, que ja ha cremat 3.600 hectàrees i ha obligat 2.500 persones a abandonar temporalment els seus habitatges, no progressi cap a l'est ni el sud, les condicions seran bastant millors del que eren al matí d´ahir per l'operatiu desplegat a l'illa, va assegurar la ministra de Medi Ambient, Isabel García Tejerina.

Després de sobrevolar la zona afectada amb el president del Govern canari, Fernando Clavijo, la ministra va assenyalar que eren bastants millors les perspectives respecte el matí. Tot i això, va afegir que, tot i que el front nord està perimetrat, el que més preocupa ara és el vessant sud, on se centraven aquesta tarda tots els esforços i on treballaven tots els mitjans aeris excepte un.

Així mateix va explicar que és molt difícil saber quan podrà estar controlat l'incendi, ja que es depèn de les condicions meteorològiques. Per això, va demanar a la població que extremi les precaucions, ja que Canàries està afectada per una onada de calor que, segons l'Aemet, dispara els termòmetres en algunes illes per sobre dels 39 graus. En aquest sentit, va afegir que les altes temperatures, sumades a la baixa humitat i a les ratxes de vent, dificultaven les tasques d'extinció de l'incendi.

A més, la ministra va detallar que el 95 per cent dels incendis els causen les persones, fet que vol dir que molts d'ells, com el de La Palma, es podrien evitar. En aquest cas, tot apunta a una imprudència d'un jove alemany, ja detingut. Tejerina també va confirmar que aquesta és la vegada que el Govern central ha destinat més mitjans aeris a Canàries per lluitar contra el foc, set en concret. S'han desplaçat des de la Península tres avions amfibis amb una capacitat de descàrrega de 6.000 litres que se sumen a un helicòpter Kamov amb 4.500 litres de descàrrega, a un avió de càrrega amb capacitat per a 3.100 litres i dos helicòpters.