Les fortes pluges ocasionades per la tempesta tropical Earl han causat a Mèxic 42 morts, i la xifra podria augmentar perquè encara hi ha desapareguts. «Tenim com a xifra oficial 29 persones que han perdut la vida a Puebla (centre del país), i a Veracruz (est) són 13». «Els cossos de rescat i suport estan arribant les zones de la muntanya i ens segueixen informant de persones desaparegudes», va explicar el coordinador nacional de Protecció Civil, Luis Felipe Puente.

Puente va afegir que els problemes ocasionats per Earl es deuen als ensorraments de vessants de muntanyes i als assentaments irregulars existents a diverses regions de Veracruz i Puebla. Aquestes comunitats estan pràcticament incomunicades, fet que dificulta les tasques de rescat.

«Són camins de terra molt petits en els quals ens ha costat molta feina ingressar perquè les esllavissades s'han donat a tota la zona alta de la muntanya», va explicar el coordinador de Protecció Civil, que va afirmar que la zona continua sent perillosa.

«Veurem quines xifres finals ens donarà aquesta situació, que ha estat molt negativa a Puebla i Veracruz, i ja tenim molta aigua als rius, estan gairebé al 100%. Qualsevol pluja que vingui aquests dies provocaria desbordaments», va apuntar.