Una adolescent francesa de 16 anys ha estat imputada per «associació de malfactors en relació amb un grup terrorista» i «incitació a la comissió d'actes terroristes a través de missatgeria en línia». Després de vuit setmanes seguint les seves converses telefòniques, les autoritats van detenir la jove dijous passat en el marc d'una operació antiterrorista a Melun, a uns 50 quilòmetres al sud-est de París, després de llegir un missatge en l'aplicació Telegram «molt inquietant».

Fonts properes a la investigació van assenyalar que la noia, «molt radicalitzada», administrava un grup a Telegram en què difonia missatges de propaganda de l'Estat Islàmic i animava la resta de membres a cometre atemptats terroristes, i hauria expressat també la seva intenció de passar a l'acció. La unitat d'elit de la Policia, Raid, va escorcollar dijous la casa de la detinguda, sense antecedents penals, en què no es van trobar armes o explosius. El seu ordinador i el seu telèfon segueixen sent analitzats.

Els investigadors no tenen coneixement que la menor tingués un objectiu fix, però va ser un «missatge inquietant» el que va motivar l'operació en la qual de moment no hi ha més detinguts. De moment, no s'ha aclarit el contingut d'aquesta comunicació.

Per altra banda, la policia alemanya va detenir a Mutterstadt (oest) un presumpte «alt representant» del grup gihadista Estat Islàmic (EI) al país. El sospitós va ser arrestat per un comando de les forces especials gràcies a una informació procedent d'una presó a Gelsenkirchen (oest). La detenció està relacionada amb una amenaça terrorista per a l'inici de la propera temporada de la primera divisió del futbol alemany.