El portaveu del PSOE al Congrés, "scar López, va assegurar que el seu partit «no torpedinarà» el diàleg obert entre el PP i Ciutadans, però va reafirmar que tot i la pressió, els socialistes votaran en contra de la investidura de Mariano Rajoy.

Davant la insistència de Rajoy que si el PSOE manté el seu no caldrà repetir les eleccions, López va assenyalar que el PP ha de buscar els suports en el PNB i Convergència, ja que la direcció del PSOE i el seu secretari general, Pedro Sánchez, no tenen en ment convocar un nou Comitè Federal per replantejar el seu vot.

«No ens dedicarem a torpedinar la investidura de Rajoy com va fer ell amb Sánchez, ni intentarem que no hi hagi govern. Es tracta de defensar la posició del PSOE, que és autònoma, col·lectiva i que s'ha pres en el seu màxim òrgan, que és votar no a Rajoy», va explicar López.

El portaveu socialista va mostrar el seu respecte per les paraules de l'expresident Felipe González, que va assegurar que el pas fet pel líder de Ciutadans, Albert Rivera, en plantejar una sèrie de condicions al PP és «el primer acte de responsabilitat política que hi ha hagut des de les eleccions». No obstant això, va recordar a González que el PSOE és «un partit responsable, coral i on es prenen les decisions de manera col·lectiva».

«La posició del PSOE és claríssima i és una: votar no a Rajoy. No no vol dir una altra cosa. Significa no», va incidir López, que va precisar que aquesta posició no suposa que el PSOE vulgui unes terceres eleccions. En haver-hi una majoria conservadora al Congrés, va reiterar que com va passar en la votació dels càrrecs de la Mesa del Congrés, Rajoy ha de «seguir avançant» i demanar els suports del PNB i de Convergència, a més de posar ja data al debat d'investidura. El senador socialista va opinar que algunes de les condicions imposades per Ciutadans susciten «algun somriure».