El candidat republicà a la presidència dels EUA, Donald Trump, va afirmar que l'actual mandatari d'aquest país, Barack Obama, és el «fundador de l'Estat Islàmic (EI)». Durant un míting de campanya a Sunrise, a Fort Lauderdale (Florida), l'aspirant republicà va criticar la gestió d'Obama en la lluita contra el terrorisme internacional i va manifestar que va ser el «fundador d'EI» i que la seva rival en la contesa presidencial, Hillary Cliton, va ser la «cofundadora» d'aquest grup terrorista.

Trump va aparèixer a Florida per mantenir el to incendiari de recents mítings i va acusar la premsa nord-americana de ser «tan deshonesta com Hillary Clinton». «Mirin dimarts per exemple», va dir davant els seus simpatitzants, en al·lusió al discurs que va pronunciar a Carolina del Nord, on va advocar perquè els defensors de la segona esmena de la Constitució, que recull el dret a portar armes, continguin la seva rival demòcrata, el que va ser interpretat com una «incitació a la violència».

«Hem de protegir la segona esmena, està sota assetjament», va manifestar Trump en aquesta ciutat del sud de Florida, per després criticar que Obama rebutgi qualificar de terroristes els radicals islàmics que han perpetrat atemptats com els d'Orlando (Florida) i San Bernardino (Califòrnia), i va augurar que Clinton seguirà aquesta tendència.

El candidat republicà va qualificar de «terrible» que el pare d'Omar Mateen, el nord-americà que va matar el juny passat 49 persones en un bar d'Orlando , acudís dilluns a un míting a Florida de Hillary Clinton.